Archief

Eigen partij haalt weer uit naar Bogaard

De raadsfractie en het bestuur van Westland Verstandig hebben zondagavond opnieuw uitgehaald naar het college van B en W en met name naar de voormalige eigen wethouder Jan Bogaard, die nu partijloos in B en W zit.

De uitgesproken voorkeur van het college voor de concentratie van het ambtenarenapparaat in één nieuw gemeentehuis en daarmee de uitsluiting van het opknappen van bestaande gemeentekantoren, deed voor Westland Verstandig de deur dicht. Zij stapte daarom woensdagavond uit haar coalitie met CDA en GBW.

"Wij hadden geen andere keuze, omdat ons bestaansrecht werd aangetast en de duizenden kiezers en achterban door het college en Jan Bogaard voor schut werden gezet", aldus de partij. "Onderzoek naar doorgaan in oude gebouwen wil Bogaard niet. Dit is onbetrouwbaar en ongeloofwaardig handelen. Aftreden is voor Bogaard het enig juiste!", stelt Westland Verstandig.

Kosten van nieuwbouw bedragen volgens de partij circa 50 miljoen euro. "Het college denkt maximaal 35 miljoen kwijt te zijn, maar veel is niet meegerekend, zoals: onderbrengen van het gemeentelijk archief, de achterblijvende gemeentehuizen, rente, voldoende vergaderruimten, inrichting, verhuizing en duurzame maatregelen, inrichting van omliggende terreinen, etc. En omdat nu al te klein wordt gebouwd, moeten al snel weer externe ruimten duur worden ingehuurd of het gemeentehuis uitgebreid", klinkt het fel.

Westland Verstandig is voortgekomen uit een actiegroep, die zich sinds 2009 heeft verzet tegen een kostbaar nieuw gemeentehuis. "Jan Bogaard liep daarbij voorop en had het CDA verlaten, omdat hij tegen dat dure plan was. Hij sloot zich bij ons aan en is later voor ons in het college gezet, vertrouwende dat hij de visie van de partij zou uitdragen", verklaart Westland Verstandig.

Categorieen:
Westland Algemeen