Archief

Gemeentehuis Westland blijft puzzel

Het lijkt voor de gemeenteraad van Westland nog een hele puzzel te worden om volgende week een beslissing te nemen over de locatie voor een nieuw gemeentehuis. Woensdagavond werden in ruim drie uur tijd vele tientallen vragen aan wethouder Bogaard gesteld. Heel wat van die vragen vergen nog dagen uitzoekwerk. Hij hoopt de antwoorden nog voor het weekeinde naar de raad te kunnen sturen.

Aan het begin van de vergadering van de raadscommissie Bestuur waren er twee insprekers. Namens de ondernemingsraad maakte voorzitter Rob Koot duidelijk, dat hij het allemaal niet meer kan uitleggen aan zijn collega- ambtenaren. Koot eindigde zijn betoog met een dringend beroep op de gemeenteraad "om nu eindelijk het definitieve besluit te nemen om ons centraal te huisvesten en bovenal: voer het dan ook uit!"

Bij het college van B en W is de voormalige ISW-locatie aan de Tiendweg in Naaldwijk favoriet. Dit tot groot verdriet van de Naaldwijkse winkeliersvereniging. Voorzitter Stephan Persoon zei omzetderving voor menig winkelier in het centrum te vrezen en voorziet zelfs leegstand aan de kant van de Rembrandtstraat, indien alle ambtenaren uit het centrum van Naaldwijk vertrekken.

Over de belangrijkste alternatieve locatie, het voormalige Rabobankpand aan de Verdilaan, ontstond nog grote verwarring tijdens deze vergadering. In discussie was, of de zogeheten transformatieplannen van het architectenbureau HET voor dat gebouw nu wel of niet binnen het huidige bestemmingsplan zouden kunnen worden uitgevoerd. Uiteindelijk bleek, dat alleen een gloednieuwe variant, gebaseerd op huisvesting van 550 ambtenaren, binnen de huidige regels gerealiseerd zou kunnen worden.