Archief

'Geen rol in verhuizing Podium Westland'

Het college van B en W van de gemeente Westland heeft geen rol gehad bij de locatiewijziging van het jaarlijkse culturele evenement Podium Westland. Om van het Westerhonk in Monster naar het centrum van Naaldwijk te gaan, is een besluit geweest van het bestuur van de stichting Podium Westland, stelt het college in antwoord op schriftelijke vragen van de raadsfractie Westland Verstandig.

Er wordt op gewezen, dat in het bestuur van Podium Westland ook een vertegenwoordiger van het Westerhonk zitting heeft. "Het Westerhonk was dus volledig op de hoogte van de verplaatsing naar Naaldwijk", aldus het college.

Verder wordt het 'onjuist' genoemd, dat verhuizing als voorwaarde zou zijn gesteld voor het verlenen van subsidie en/of facilitering door de gemeente Westland. "Naast de algemeen gebruikelijke voorwaarden is als voorwaarde aan de subsidie gekoppeld een inspanningsverplichting om zoveel mogelijk leden van het Cultureel Platform Westland deel te laten nemen aan het evenement, zo licht het college toe.