Archief

Meldpunt voor gedwongen sloop hobbykassen

Tuinders en oud-tuinders die van de gemeente Westland hun hobbykas niet meer mogen gebruiken of zelfs moeten slopen, kunnen terecht bij een meldpunt, genaamd Protest1000+. Initiatiefnemer is de politieke partij Westland Verstandig, die in kaart wil brengen om hoeveel gevallen het gaat.

Volgens nieuwe regelgeving mogen stukken grond met een oppervlakte van meer dan 1.000 m2 alleen gebruikt worden als erf, tuin en berging. Westland Verstandig stelt, dat de maatregel wrang is en ingrijpende gevolgen heeft, omdat met de maatregelen het uitoefenen van een hobby en opslag niet meer kan.

De partij zegt veelvuldig te zijn benaderd door tuinders. Sommigen meldden zich anoniem, omdat ze volgens de partij bang zijn voor vergelding van de gemeente. Westland Verstandig vroeg het college van B en W eerder al om opnieuw naar de regels te kijken.

Klachten kunnen gemaild worden naar het mailadres MeldpuntProtest1000+@westlandverstandig.nl. Een brief sturen kan ook: Westland Verstandig, Kreeklaan 6, 2691 KX te 's-Gravenzande.