Archief

Horeca-initiatief bij Waterweg in Maassluis

Een ondernemer heeft bij de gemeente Maassluis aangegeven een snackbar of miniterras te willen vestigen langs het fietspad grenzend aan de Nieuwe Waterweg, ter hoogte van station Maassluis West. De gesprekken hierover bevinden zich in een oriƫnterende fase. Dit deelde wethouder Keijzer mee tijdens een commissievergadering over hoe het gebied langs de Waterweg aantrekkelijker gemaakt kan worden.



De gemeenteraad heeft aansluitend de zogenoemde Waterwegvisie goedgekeurd. Hierin komt onder meer aan bod hoe de toegangswegen kunnen worden verbeterd en hoe recreatie een betere plek kan krijgen. De raad heeft nu groen licht gegeven om de eerste fase van de visie uit te werken en met een specifiek plan te komen om het gebied aan te pakken.



Los van deze visie is er al begonnen met de aanleg van een boulevard bij nieuwbouwwijk Het Balkon aan de Nieuwe Waterweg. Er komen uitkijkpunten en op de weg wordt er aandacht besteed aan het scheiden van voetgangers en fietsers. Op dit moment maken zij nog gebruik van hetzelfde pad.



Deze scheiding zal in de uitwerking van de visie worden betrokken en zal doorgetrokken worden langs de gehele Nieuwe Waterweg in Maassluis. Om de boulevard beter te laten aansluiten op de nog te realiseren voet-fietsbrug over de Keersluis, wordt ook het tussenliggende gebied aangepakt.

Categorieen:
Maassluis Algemeen