Archief

Gedeputeerde bezoekt Monstersche Sluis

Han Weber, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, vindt dat het Hoogheemraadschap van Delfland intensiever betrokken zou moeten worden bij het project om de Monstersche Sluis in Maassluis te heropenen. Weber liet zich dinsdag informeren door de stichting die naar deze heropening streeft en overigens al bepaalde vormen van samenwerking heeft met Delfland. De gedeputeerde hamerde er meerdere malen op het hoogheemraadschap bij het gehele project te betrekken.

De stichting denkt rond de 500.000 euro nodig te hebben om alleen de sluis te heropenen, maar voor het exacte bedrag wacht zij nog op een rapport. Dit bedrag is bedoeld voor het openen van de sluis en niet voor het onderhoud. Delfland is eigenaar van de sluis, die behoort tot de verdedigingswerken tegen het water.

De stichting had de gedeputeerde Weber uitgenodigd, in de hoop dat hij hen door het proces kan helpen, omdat hij in zijn portefeuille Cultureel erfgoed, Water en groen heeft. Zodra binnenkort bekend is hoeveel het heropenen van de sluis gaat kosten, gaat de stichting fondsen werven. Hoewel de stichting weet dat de tijd begint te dringen, heeft zij als doelstelling om de sluis in 2014, als Maassluis 400 jaar bestaat, te heropenen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen