Archief

Meer kans-locaties voor moskee

Hoe langer de bekendmaking uitblijft, hoe meer namen van locaties de ronde doen voor een moskee in Naaldwijk. Het ging daarbij eerst vooral om de 'oude Dalton mavo' aan de Hendrik van Naaldwijkstraat en de Prinses Beatrixschool aan de Van der Doortogestraat. In de laatste dagen valt ook steeds vaker de naam van gebouw De Kandelaar aan de Dijkweg.

Het is bekend, dat de eigenaar van dit gebouw, de Protestantse Gemeente te Naaldwijk, dit multifunctionele kerkgebouw van de hand wil doen. Het bestuur is geruime tijd geleden door de gemeente benaderd. "Maar we zijn niet of nauwelijks in gesprek", aldus voorzitter Hordijk van de kerkeraad.

De moskeevereniging die al jaren ijvert voor een eigen gebedsruimte hoopt en verwacht dat er binnenkort duidelijkheid kan worden geboden.

De betrokken wethouder, Bram Meijer, gaf afgelopen week geen krimp tijdens de rondvraag in een raadscommissievergadering. Hij wil in september komen met een integraal voorstel en wil dan voor iedereen tegelijkertijd, dus zowel de gemeenteraad, de omwonenden en de media, de beoogde locatie bekendmaken.

Meijer is al twee jaar op zoektocht in opdracht van de gemeenteraad, nadat op 23 juni 2010 de beoogde oprichting van een moskee in de Naaldwijkse nieuwbouwwijk Hoogeland door diezelfde raad onmogelijk was gemaakt.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen