Archief

'Laat burgers gemeentekantoren zien'

Om de inwoners van het Westland meer te betrekken bij de besluitvorming over een nieuw gemeentehuis, is het wellicht een goede zet om binnenkort een open dag te houden in de bestaande vier gemeentekantoren. Dat oppert de raadsfractie van LEO 2.0 in de aanloop naar de vergadering van de commissie Bestuur op woensdagavond.

Op die manier kunnen de Westlanders met eigen ogen zien, hoe goed of hoe slecht het is gesteld met de huidige kantoren en zo ook zelf beoordelen of een nieuw centraal kantoor nodig is, aldus LEO 2.0.

De fractie verwijst hierbij naar de opstelling van de gemeenteraad eind vorig jaar, toen transparantie en burgerparticipatie als twee belangrijke uitgangspunten zijn vastgesteld.

Inmiddels komen er vooral in de sociale media steeds meer reacties los over de voorkeur van het college van B en W voor een nieuw gemeentehuis aan de Tiendweg in Naaldwijk, een eind buiten het centrum. Vooral de Naaldwijkse winkeliers zijn hier helemaal niet blij mee. Nadat zij enkele jaren geleden circa 200 medewerkers van de Rabobank op loopafstand zijn kwijtgeraakt, dreigt straks een groot aantal ambtenaren in hun voetsporen te treden.