Archief

Impuls aan bioscoopgang in Maassluis

Theater Koningshof gaat onder de naam Cinema Koningshof een impuls geven aan de Maassluise bioscoopgang. De stad beschikt niet over een eigen bioscoop. Voorheen vertoonde theater Schuurkerk zogenoemde arthouse films. Door de fusie van Schuurkerk en Koningshof beschikt het theater organisatorisch over meer ruimte om films te vertonen.

Op het programma komen meer kwaliteitsfilms die recentelijk zijn uitgebracht of op een andere wijze aansluiten bij de actualiteit. Daarnaast gaat het theater de prijs halveren. Dit kan omdat de zaal van Koningshof groter is dan die van Schuurkerk. "Wanneer het publiek Theater Koningshof ook weet te vinden voor de Cinema, willen we ons actiever gaan bezighouden met de programmering van films", aldus Henk Kuipers, artistiek directeur van het theater.

Daarbij kan onder meer worden gedacht aan oudere films die waard zijn om weer eens in het groot te bekijken of kinderfilms in de schoolvakanties.

De eerste film wordt op woensdag 12 september getoond en is 'Extremely Loud & Incredibly Close'. Voor meer informatie kan gekeken worden op www.theaterkoningshof.nl. Bij de keuze van de films wil Kuipers het publiek betrekken. Filmliefhebbers kunnen hun suggesties kenbaar maken door deze te mailen aan info@theaterkoningshof.nl.

Categorieen:
Maassluis Algemeen