Archief

Stedin onderzoekt kunststof gasleidingen

Energiebedrijf Stedin gaat onderzoek doen naar de kwetsbaarheid van kunststof gasleidingen die tegenwoordig worden gebruikt bij nieuwbouwwoningen. Het bedrijf doet dit na een incident op 11 augustus in de wijk Het Balkon in Maassluis, waar bij een brand in een meterkast een gaslek ontstond. Het Maassluise college van B en W laat dit weten in antwoorden op schriftelijke vragen van de raadsfractie van Maassluis Belang.

Tevens blijkt uit zowel antwoorden op vragen van Maassluis Belang als die van VVD Maassluis, dat de waterdruk in nieuwbouwwijk Het Balkon tijdens een eerdere controle in 2010 voldeed aan de wettelijke normen. De druk in de gehele woonwijk ligt weliswaar iets lager dan in andere delen van Maassluis, maar dit wordt verklaard doordat de wijk is gebouwd op een maaiveldhoogte van 6 meter boven NAP. Desondanks zal waterbedrijf Evides onderzoeken of de capaciteit van de brandkranen nog voldoet aan de gestelde normen.

Ook wordt nog onderzoek uitgevoerd naar aanleiding van het incident op 11 augustus. Want om het gas uit de lek 'neer te slaan', wilde de brandweer een waterkanon gebruiken. Deze heeft echter 1.500 liter water per minuut nodig en dat is drie keer de hoeveelheid van de wettelijke norm, waardoor de brandkraan niet voldoende water kon leveren. Om deze reden werd er een blusboot ingezet, die het benodigde water uit de Nieuwe Waterweg naar het incident moest pompen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen