Archief

Karssen aan tafel over aanrijtijden ambulances

Burgemeester Karssen van Maassluis gaat binnenkort met de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond aan tafel over de aanrijtijden van de ambulances bij incidenten in zijn stad. Dit blijkt uit de antwoorden op schriftelijke vragen van de raadsfractie van de VVD. Die vragen waren gesteld naar aanleiding van een landelijk onderzoek, waaruit bleek dat in Maassluis de ambulance in één op de vijf spoedgevallen niet binnen de vereiste15 minuten aanwezig is.

De ambulancezorg is regionaal georganiseerd. Vanuit iedere vaste standplaats kan het omliggende gebied binnen 15 minuten worden bereikt, maar wanneer een standplaats niet bezet is, kan een knelpunt ontstaan. Maassluis valt onder het standplaatsgebied Schiedam. Bij samenloop van spoedeisende ritten, is Maassluis niet meer binnen de normtijd aan te rijden. Dit betreft 22% van de spoedeisende ritten.

Als in één op de vijf gevallen een ambulance langer dan het vereist maximum onderweg is, is het ook van belang om te weten, hoeveel de overschrijding in minuten bedraagt. In de eerste helft van dit jaar was na 20 minuten 94% van de spoedeisende ritten in Maassluis gearriveerd. Bij 25 minuten was dit 97,8%. In drie gevallen was de responstijd langer dan 30 minuten.

Categorieen:
Maassluis Algemeen