Archief

Evergreen opent vernieuwd complex

Tennisvereniging Evergreen in Maassluis opent zaterdag de nieuwe tennisbanen. Vijf banen die 36 jaar lang gravel als ondergrond hadden, bestaan nu uit smashcourt. Door deze verandering kunnen leden het hele jaar door tennissen.

Smashcourt is een ondergrond die bestaat uit een gravelkleurige stabiliteitsmat. Deze mat is vergelijkbaar met kunstgras, maar heeft een ongebonden keramische toplaag.

Evergreen-voorzitter Ruud van Riet is blij met de nieuwe banen. "Hier hebben we lang op moeten wachten," reageert hij. Twee jaar geleden waren de banen, die eigendom zijn van de gemeente Maassluis, al aan vervanging toe. De gemeente had toen echter geen geld voor de verbouwing wegens bezuinigingen.

Uiteindelijk heeft Evergreen het hele proces voor eigen rekening genomen en is er in overleg met de gemeente een subsidieregeling getroffen, waardoor de vervanging alsnog plaats kon vinden.

Met de realisatie van de nieuwe banen is een bedrag gemoeid van ruim 151.000 euro. Het college van B en W wilde eenmalig een subsidie beschikbaar stellen van 51.690 euro. Verder kreeg Evergreen een gedeelte van het benodigde bedrag om een schuin dak te maken op het clubgebouw, waardoor er meer opslagruimte is.

Wethouder Van der Wees zal de opening van het vernieuwde complex zaterdag officieel inluiden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen