Archief

College Westland: gemeentehuis aan Tiendweg

Het Westlandse college van B en W heeft een knoop doorgehakt over de plek waar in zijn ogen het nieuwe gemeentehuis komt te staan. Op grond van de rapportages van onderzoeksbureau DHV, is de voormalige ISW-locatie aan de Tiendweg in Naaldwijk als beste uit de bus gekomen.

Deze locatie concurreerde alleen nog met de locatie van het voormalige Rabopand aan de Verdilaan. De voorkeur gaat uit naar de Tiendweg, omdat bouwen aan de Verdilaan een bestemmingsplanwijziging vereist. Zo'n procedure kost tijd en wegens mogelijke juridische geschillen kan niet worden gegarandeerd, dat de bouw voor 1 januari 2016 gerealiseerd is.

Financieel gezien zijn beide scenario's nagenoeg vergelijkbaar, met de aantekening, dat bij keuze voor de Verdilaan in Naaldwijk tevens de raadzaal en fractiekamers in 's-Gravenzande zouden blijven.

De bouw van het gemeentehuis mag volgens het college maximaal 35 miljoen euro kosten. Gezien de situatie op de bouwmarkt wordt een aanzienlijk scherpere aanbesteding verwacht.

Het voorstel van B en W komt op woensdagavond 29 augustus aan de orde in de raadscommissie Bestuur en op dinsdag 4 september in de voltallige gemeenteraad.