Archief

Discussie boven maquette Dijkshoornseweg

Winkeliers, raadsleden en inwoners van Den Hoorn bogen zich dinsdag over de plannen voor herinrichting van de Dijkshoornseweg. Ontwerpbureau Franz_Ziegler liet in de Hoornbloem een impressie zien van hoe de centrumstraat er uit kan komen te zien.

Elementen in het ontwerp zijn authentieke klinkers, klassiek ogende lantaarnpalen en fietsenstallingen en Cittaslow-bankjes. De knik in de straat is ingewisseld voor een licht gebogen lijn. Hoogteverschillen worden straks gelijk getrokken en inwoners krijgen de mogelijkheid om voor hun huis een geveltuintje te maken of een bankje neer te zetten.

In de Dijkshoornseweg komen minder parkeerplaatsen, maar doordat omliggende straten veranderen in eenrichtingsstraten, blijft het aantal parkeerplaatsen in Den Hoorn om het even. Mogelijk wordt er nog een doorsteek gemaakt naar de parkeerplaats achter de Hoornbloem.

Van onder anderen enkele winkeliers kwamen er kritische geluiden. Zij zijn bang dat hun klanten niet genoeg parkeergelegenheid hebben. Hun inbreng, en die van andere mensen uit Den Hoorn die hun zienswijze inleveren, wordt door Franz_Ziegler gebruikt om tot een definitief ontwerp te komen.

Categorieen:
Algemeen