Archief

Zorgen om gezondheid Hoekse kinderen

De Hoekse VVD-fractie maakt zich zorgen om de gezondheid van kinderen in de deelgemeente. Uit het rapport "Jeugd Rijnmond in Beeld 2011" blijkt namelijk dat bepaalde ziektes en aandoeningen relatief vaak voorkomen in vergelijking met andere Rotterdamse deelgemeenten.

Wat de VVD vooral opvalt, is dat veel kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar problemen hebben met de luchtwegen. De fractie legt een link naar de verontreinigde lucht in Hoek van Holland vanwege nabije aanwezigheid van het havenbedrijf.

Zo'n negentien procent van de Hoekse kinderen lijdt aan astma of bronchitis, terwijl dit in heel Rotterdam acht procent is. Ook hebben de kinderen vaker een chronische aandoening. Overigens eten Hoekse kinderen minder groente dan hun plaatsgenoten in Rotterdam, roken ze meer en nuttigen ze meer alcohol.

De fractie wil graag dat deelgemeentebestuur uitzoekt wat de gezondheidscijfers zijn in de nabijgelegen gemeenten Westland en Maassluis. Ook wordt het deelgemeentebestuur gevraagd actie te ondernemen om de cijfers terug te dringen.