Archief

Motoragent mishandeld, politie zoekt getuigen

Een 41-jarige man uit Maassluis is maandag aangehouden voor mishandeling van een motoragent. De politie is op zoek naar getuigen. De motoragent achtervolgde zaterdag rond 17.05 uur de verdachte vanuit Hoek van Holland, omdat de kentekenplaat van zijn motor dubbelgevouwen was.

De verdachte wilde niet stoppen en voerde zijn snelheid op. Dit resulteerde in een achtervolging vanuit Hoek van Holland tot op de Papedijk in 's-Gravenzande. Hier kwamen beide mannen ten val. Er ontstond een vechtpartij, waarbij de verdachte de helm van de motoragent vastpakte en hem mishandelde. De motoragent slaagde erin om de verdachte te besproeien met pepperspray. Hierop hield de verdachte op met slaan en ging hij ervandoor op zijn motor.

Na onderzoek kwam de recherche de verdachte op het spoor en werd een mogelijke verblijfplaats doorzocht. De verdachte meldde zich uiteindelijk maandag zelf, waarop hij is aangehouden.

Getuigen van de aanleiding van de achtervolging, de achtervolging zelf of de mishandeling op de Papedijk in 's-Gravenzande worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.