Archief

Locatie skatebaan Monster onder vuur

Er bestaat een gerede kans, dat de voorgenomen skatebaan in Monster toch niet op de beoogde plek aan de Haagweg komt te liggen. Hoewel een raadsmeerderheid van GBW,CDA, CU-SGP en Progressief Westland daartoe een voorstel heeft ontwikkeld, zijn deze partijen onaangenaam verrast door de grotere weerstand vanuit de omgeving dan was verondersteld.

De veronderstelling was, dat het verzet tegen die locatie vooral leefde bij bewoners van de Jan Polanenstraat, tegenover de beoogde plek. Het waren dinsdagavond echter met name vertegenwoordigers van de naastgelegen flats aan de straten Valckesteyn en Oudenborch die zich als inspreker roerden tijdens een vergadering van de raadscommisie Ruimte.

De drijfveer van de initiatiefnemende fracties was om een vele jaren geleden gedane toezegging aan de jeugd te honoreren. Hiermee wilden zij de eindeloos zoekende wethouder Meijer te hulp schieten. Andere fracties vonden dat genoemde taak bij de wethouder moest blijven liggen. De initiatiefnemers vonden dit, gezien de lange duur, een te vrijblijvende opstelling.

Er werd overigens niet alleen tégen de locatie geageerd, maar ook vóór gepleit, met name door een fervent skater en een instructeur. Daarentegen was er ook een woordvoerder van woningcorporatie Arcade, die naar voren bracht dat de bewoners van de naastgelegen flats nu al veel overlast ondervinden van verkeersdrukte en diverse vormen van herrie.

De initiatiefnemende fracties gaan zich beraden op de nu ontstane situatie. Fractievoorzitter Rijneveen van GemeenteBelang Westland dacht hardop aan de ruimte ten noordwesten van de sportschool in plaats van de beoogde hoek grond ten zuidwesten ervan. "Wij willen de aan de jeugd gedane belofte inlossen", aldus Rijneveen.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen