Archief

'Geen belangrijke afwijkingen in meterkasten'

Controleurs hebben volgens de gemeente Maassluis geen belangrijke afwijkingen in de meterkasten van nieuwbouwwijk Het Balkon gevonden die kunnen leiden tot een brand. Een definitieve rapportage moet nog komen.

Het onderzoek zal overigens nog verder worden verfijnd om eventuele problemen naar boven te halen. Daarnaast zal waterbedrijf Evides rondom de straat het Hoge Licht in diezelfde wijk de bluscapaciteit van vijf brandkranen testen en Stedin doet onderzoek naar de gastoevoer.

Op zaterdag 11 augustus ontstond brand in een meterkast van een woning aan het Hoge Licht. De resultaten van het onderzoek naar deze brand zijn nog niet bekend. De woensdag daarna was het weer raak in een andere woning. Door snel handelen van een bewoner ontstond er toen geen brand in de meterkast. De gemeente, de woningbouwvereniging en de brandweer besloten na overleg alle meterkasten in de wijk te controleren.

Evides doet onderzoek naar de waterdruk, omdat op 11 augustus tijdens het eerstgenoemde incident extra duidelijk werd, dat er in de buurt van de woning niet genoeg druk op het bluswater stond. Om deze reden moest er een blusboot komen, die water vanuit de Nieuwe Waterweg naar de brandlocatie pompte.

Categorieen:
Maassluis Algemeen