Archief

Uitbreiding zwemverbod bij Zandmotor

Op aandringen van de Westlandse en Haagse reddingsbrigades en de politie heeft de provincie Zuid-Holland besloten om weer voor vrijwel de gehele Zandmotor een zwemverbod in te stellen. Aanleiding vormen de gevaarlijke stromingen aan de noordzijde van de Zandmotor.

In het weekeinde ontstond er veel opschudding over het overlijden op vrijdag van een 74-jarige man in de buurt van de Zandmotor. De man werd getroffen door een hartfalen. Volgens een woordvoerder van de Haagse Reddingsbrigade staat deze reanimatie-kwestie evenwel los van de problemen met de stromingen aan die zijde van de Zandmotor.

Het zwemverbod bij de Zandmotor werd eind juli op een aantal plaatsen opgeheven. Dat gold voor het duinmeer aan de Westlandse kant en de lagune aan de Kijkduinse kant. Voor de geul ter hoogte van strandtent 'Klein Ockenburgh' bleef een waarschuwing gelden voor mogelijk gevaarlijke stromingen. Bij deze versoepeling zei de provincie zich te baseren op informatie van Rijkswaterstaat en op adviezen van de reddingsbrigades.

Het zwemverbod aan zeezijde van 400 meter ten zuiden van strandopgang Schelpenpad tot aan 400 meter ten noorden van de strandslag Watertoren bleef gehandhaafd. Strandbezoekers worden door middel van borden bij de strandopgangen en op het strand zelf geïnformeerd over het zwemverbod.

Handhavers van de gemeenten, politie, reddingsbrigades en de provincie zien toe op de naleving van het zwemverbod.

Categorieen:
Westland Algemeen