Archief

HVC'10 trekt eerste aanbestedingsronde in

De procedure voor het nieuwe clubgebouw van HVC'10 verloopt nog niet vlekkeloos. De club trok vorige week de eerste aanbestedingsronde in en nog steeds vreest men een flinke som belasting te moeten betalen over de subsidie van de deelgemeente.

Op advies van de afdeling Juridische Zaken van Gemeentewerken Rotterdam besloten zowel het bestuur van HVC'10 als de Stichting Sportclub Hoek van Holland vorige week om de eerste aanbestedingsronde in te trekken.

Tijdens de eerste ronde ontving HVC'10 vijf inschrijvingen voor de aanbesteding. Volgens HVC-voorzitter Piet van der Wel waren de voorwaarden voor deze bedrijven echter te zwaar. "Bedrijven moesten in de afgelopen jaren een bepaalde omzet hebben gedraaid en moesten ervaring hebben met soortgelijke projecten. Maar deze eisen sluiten niet helemaal aan bij de situatie waarin de bouwsector op dit moment zit," reageert Van der Wel.

Dinsdag gaan de besturen van de club en de stichting weer om de tafel om het pakket met voorwaarden te wijzigen. In september hopen beide partijen meer duidelijkheid te kunnen geven over wie de aanbesteding toegewezen krijgt.

De club zal iets meer dan 1,3 miljoen euro uittrekken voor het hele project dat in oktober van start moet gaan. Aanvankelijk rekende de club op een bedrag van 1,6 miljoen, maar omdat de Belastingdienst in april dit jaar een BTW-component vond in de subsidie van de deelgemeente, zou de club 260.000 euro aan de Belastingdienst moeten afdragen.

De komende weken hoopt HVC meer duidelijkheid te krijgen van de belastinginspecteur over deze zaak. "We houden er rekening mee dat we dit bedrag moeten betalen," aldus Van der Wel.