Archief

Filmfestival ervaart voor- en nadelen mooi weer

De tweede editie van het Filmfestival Maassluis, die van donderdag tot en met zondag is gehouden, heeft flink geprofiteerd van het mooie weer, maar ondervond echter ook de nadelen ervan.

Zo werden de openluchtvoorstellingen van de Iron Lady op vrijdag en Nova Zembla op zaterdag zo goed bezocht dat er extra stoelen bij werden gezet.

Met uitzondering van de Upload Cinema zondagavond waren alle voorstellingen uitverkocht. Maar door het mooie weer bleven er toch mensen weg bij voorstellingen die binnen werden gehouden.

Bezoekers die kaarten hadden gereserveerd voor de film Perfect Storm moesten teleur worden gesteld. De kajuit van zeesleper Elbe, waar de film vrijdag getoond zou worden, was "door het warme weer een sauna geworden," aldus Guus Paalvast van Jopa Events. Mensen die gereserveerd hadden, konden terecht bij de openluchtbioscoop. Wel wordt er een nieuwe datum gezocht om The Perfect Storm alsnog te vertonen op zeesleper Elbe.

De organisatoren kijken al met al tevreden terug op de tweede editie van het Filmfestival Maassluis. Gesprekken voor een derde editie staan inmiddels gepland. "Of deze er werkelijk komt, is in deze economisch lastige tijden moeilijk te zeggen."

Categorieen:
Maassluis Algemeen