Archief

Controle van meterkasten uitgebreid

De gemeente Maassluis heeft besloten om de meterkasten van alle woningen in de nieuwbouwwijk Het Balkon te controleren. Het gaat hierbij om circa 400 woningen. Donderdag begonnen installateurs de meterkasten in de straat het Hoge Licht te controleren na twee incidenten, die kort op elkaar volgden.

"Uit voorzorg willen we nu ook de rest van Het Balkon controleren. Het onderzoek zal dus worden uitgebreid. Als het gaat om uw veiligheid kunnen we niet voorzichtig genoeg zijn", aldus burgemeester Karssen.

Zaterdag 11 augustus ontstond brand in een woning aan de Hoge Licht. De woensdag daarna was het weer raak. Door snel handelen van een bewoner ontstond er toen geen brand. De gemeente, de woningbouwvereniging en de brandweer besloten na overleg de meterkasten in de woningen te controleren.

In de wijk Het Balkon is er een extra complicatie die tijdens het incident van 11 augustus duidelijk werd. Omdat er in de buurt van de woning niet genoeg druk op het bluswater stond, moesten er een schuimblusvoertuig en een blusboot worden ingeschakeld. De problemen zouden zich voordoen vanwege een beperkte waterdruk in de wijk. De gemeente focust zich dan ook niet alleen op de meterkasten. Ook zal het onderzoek zich richten op de waterdruk en de toevoer van gas.

Categorieen:
Maassluis Algemeen