Archief

Chardon: nationaal goud, individueel brons

De Nederlandse menequipe, met in haar midden IJsbrand Chardon uit Den Hoorn, heeft zondag in het Duitse Riesenbeck de wereldtitel geprolongeerd. Chardon schoof in het individueel klassement door naar brons achter de Australische titelverdediger Boyd Exell en de Amerikaan Chester Weber.

Nederland won het landenklassement voor de derde keer op rij en voor de achtste maal in totaal, sinds de start van deze titelstrijd in 1972. Van een serieuze bedreiging door de Duitsers bleek op de slotdag geen sprake meer.

Chardon was zeer tevreden over zijn individuele bronzen plak. "Twee jaar geleden in Kentucky was ik minder blij met zilver dan nu met brons. Meer zat er nu namelijk niet in. In deze wedstrijd heb ik geen fouten gemaakt en dus kan ik met deze uitslag leven. Zeker omdat ik tot nu toe geen best seizoen heb gedraaid. Nu heb ik met verstand gereden en mijn bronzen medaille veilig gesteld", aldus Chardon.

Het mennen verveelt de koetsier uit Den Hoorn nog altijd niet. "Aan de top meerijden blijft leuk. Ik ga in elk geval nog twee jaar door tot en met de Wereldruiterspelen in Normandiƫ. En daarna kijk ik wel wat ik daarna doe. Voor het WK van Caen in 2014 zal ik daar geen uitspraken over doen. Als ik roep dat het daar mijn laatste wereldkampioenschap wordt, leg ik mezelf alleen maar onnodig extra druk op. Ik wil daar gewoon weer voor mijn vijfde goud gaan."

Eindstand WK Riesenbeck

1) Boyd Exell (Aus) 122,01 punt

2) Chester Weber (USA) 130,80

3) IJsbrand Chardon (NL) 131,29

Eindstand landenklassement

1) Nederland 256,17 punt

2) Duitsland 271,18

3) USA 289,11

Categorieen:
Algemeen