Archief

ZIE MAILBOX Uitbreiding controles meterkasten Het Balkon

De controles naar mankementen in meterkasten van woningen het Hoge Licht in Maassluis zijn uitgebreid naar de gehele wijk Het Balkon. Onderzoek in de eerder genoemde straat geeft hiervoor aanleiding.



De controles worden uitgevoerd na een brand op zaterdagochtend 11 augustus in een van de meterkasten van een woning. De daarop volgende woensdag was het weer raak. Door snel handelen van een bewoner ontstond er toen geen brand. De gemeente, de woningbouwvereniging en de brandweer gingen in overleg en besloten alle woningen te controleren.



Naast problemen met de elektriciteit kampt de wijk ook met waterproblemen. Dit werd op diezelfde 11 augustus pijnlijk duidelijk, omdat er in de buurt van de woning niet voldoende bluswater was te vinden. Hierom moesten er een schuimblusvoertuig en een blusboot worden ingeschakeld, waarvan de laatste water uit de Nieuwe Waterweg naar het incident pompte. De problemen zouden zich voordoen vanwege een beperkte waterdruk in de wijk. Ook hier wordt onderzoek naar gedaan.

Categorieen:
Maassluis Algemeen