Archief

WOS Plein: structurele steun Voedselbank

Diverse telersverenigingen en individuele bedrijven gaan structureel producten leveren aan de Voedselbank. Daartoe zijn zaterdagmiddag intentieverklaringen ondertekend tijdens de afsluiting van de tweede editie van het WOS Plein. In vier dagen tijd hebben particulieren en bedrijven op dat plein in het Naaldwijkse winkelcentrum De Tuinen in totaal voor 2.600 voedselpakketten bijeengebracht.

Verder hebben Marjan Naaktgeboren van Rabobank Westland en Peter van Zeijl van EPI Marketing een reeks telersverenigingen en bedrijven enthousiast gemaakt om structureel te gaan bijdragen aan de Voedselbank.

Dat geldt in elk geval voor de stuurgroep Promotie Oranje Paprika's en de telersverenigingen Prominent, Van Nature en de Westlandse radijskwekers Zwin Brothers en Daily Fresh Reddish.

Het bedrijf Eosta wil er in de winterperiode voor gaan zorgen, dat mensen die op de voedselbank zijn aangewezen worden voorzien van biologische groenten en fruit.

Het transportbedrijf Post Kogeko heeft ervoor getekend om het vervoer van de toegezegde groenten en fruit voor zijn rekening te nemen.

Meesterbakker Roodenrijs en supermarkt C 1000 gaan structureel brood leveren en met diverse andere bedrijven zijn nog gesprekken gaande.