Archief

Hoogste score voor Celosia argentea

De keuring op de Nationale Zomerbloemententoonstelling in Naaldwijk door de Stichting VKC (oorspronkelijk de Vaste Keurings Commissie) is dit jaar gewonnen door de Celosia argentea 'Act Zara'. De bloem kreeg een 9.60 van de jury. De teler is Feiko Sonneveld in Monster. De tweede plaats was voor Pico Bello Hortensia uit De Lier. Met hun Hortensia macrophylla 'Sensation 75' Magical Harlekijn behaalden zij een cijfer van 9,58.

Dit jaar waren er 447 inzendingen op de tentoonstelling, dat zijn er 30 meer dan vorig jaar. Volgens de VKC is de Nationale Zomerbloemententoonstelling de mooiste en de grootste in zijn soort in de wereld. De jury oordeelde dat er niet alleen een groot uniek sortiment is ingebracht, maar dat ook de kwaliteit van de inzendingen erg hoog is.

2012 is het laatste jaar dat de jurering van de zomerbloemen in handen is van de VKC. De VKC ziet zich genoodzaakt op te houden met het keuren van producten, omdat de financiering door het Productschap Tuinbouw wegvalt. De Stichting Nationale Zomerbloemententoonstelling is met andere partijen in gesprek om de keuringen in welke vorm dan ook te continueren.

Op donderdagavond werd tijdens het Zomerbloemen Event, een 'meet en greet' voor vertegenwoordigers uit de zomerbloemenhoek dat in de plaats is gekomen van de officiƫle opening, de Hydrangea macrophylla 'Magical Rubyred' gedoopt. Het betreft een nieuwe snij- en pothortensia uit de 'Magical' serie van Kolster BV. De bloem werd door Rob Baan van Koppert Cress ten doop gehouden.