Archief

Voskamp start met drukverband

Motorcoureur Stuart Voskamp is nog niet hersteld van zijn blessure aan zijn scheenbeen. Komend weekeinde rijdt de Naaldwijker op het Formule 1 circuit van Spa Francorchamps zelfs nog twee races met drukverband om zijn been.

Meer dan een maand geleden liep Voskamp een scheur op in zijn scheenbeen tijdens een race in de Dutch Supersportklasse op het circuit van Assen. "Ik raakte daar met mijn knie een camera die te dicht op het parcours stond," zegt Voskamp met een lichte trilling in zijn stem. "Voor mijn gevoel was het toen een lichte tik, maar na een MRI-scan bleek dat er een flinke scheur in mijn scheenbeen zat."

De afgelopen weken slikte Voskamp pijnstillers en kreeg hij verschillende injecties toegediend voor de kloppingen in zijn been. "Heel erg balen allemaal," vervolgt hij.

Voor het bewuste weekeinde stond de Naaldwijkse coureur op de eerste plaats in de competitie met een ruime voorsprong op de concurrentie. Door het incident liep Voskamp echter een flinke achterstand op. "Ik sta op dit moment derde en ik heb een achterstand van 43 punten. Daardoor heb ik het niet meer in eigen hand. De wedstrijden van komend weekeinde worden daarom cruciaal."

Het is niet helemaal onmogelijk voor Voskamp om uiteindelijk als eerste te eindigen. Per wedstrijd vallen er 25 punten te verdienen en in totaal zijn er nog vier races te gaan. "En dan is het natuurlijk hopen dat mijn concurrenten fouten maken," aldus Voskamp.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen