Archief

'Nooit meer Ronde van Hoek van Holland'

Hoek van Holland moet het net als vorig jaar ook dit jaar stellen zonder wielerronde. Voorzitter Hans Jansen van de Stichting Wielerevenementen Westland ziet de toekomst somber in. Hij is er van overtuigd dat er nooit meer een wielerronde plaats zal vinden in Hoek van Holland.

"We hebben er zoveel tijd ingestoken om alsnog een ronde te kunnen organiseren, maar door alle beveiligingseisen was dat financieel niet haalbaar," legt Jansen uit. "Ik denk dat er nooit meer een wielerronde komt in Hoek van Holland. Zeker niet met burgemeester Aboutaleb en zijn wethouders. Er zou dan een veel soepeler college moeten komen."

Volgens Jansen lopen de kosten van wielerevenementen steeds hoger op. "Dat geldt niet alleen voor Hoek van Holland, maar ook voor andere wielerrondes in de regio," vervolgt Jansen.

Vooral de beveiligingskosten nemen dat laatste jaren steeds meer toe. In Hoek van Holland zijn de eisen voor evenementen sinds de strandrellen in 2009 steeds strenger geworden. Tijdens het dancefestival Sunset Grooves viel toen één dodelijk slachtoffer.