Archief

Locatie gevonden voor Preuvenement Maassluis

De organisatie van het Preuvenement Maassluis heeft in overleg met de gemeente een geschikte locatie gevonden voor dit culinaire festijn naar Maastrichts voorbeeld. Het wordt op zondag 7 oktober, ter afsluiting van de Furieade, gehouden bij café Notre Dame aan het Mackayplein.

Eerder diende de organisatie al twee verzoeken in voor een locatie. Toen ging het om de Schuurkerk en discotheek Showtime, maar beide zijn door de gemeente afgewezen, vanwege gebrek aan juiste vergunningen. De Notre Dame heeft deze wel.

Hoewel het festijn los staat van de Furieade en in het leven is geroepen door een andere organisatie, laat voorzitter Hans de Bruin van de Furieade weten blij te zijn met het initiatief. Vorig jaar heeft zijn organisatie dit zelf geprobeerd, maar dan op de zaterdag. Het sloeg echter op die dag niet aan en de zondag was geen optie; dit in verband met de vele afsluitende werkzaamheden die de Furieade met zich meebrengt.

Op het Preuvenement presenteren Maassluise restaurants zich en kan er geproefd worden van hun specialiteiten. Met een entreekaart die te zijner tijd gekocht kan worden bij VVV Maassluis, kan een rondje gemaakt worden langs de stands. Welke restaurants er meedoen, is nog niet bekend.

De organisatie maakte eerder al wel bekend spontane aanmeldingen te hebben gekregen. In september zal meer informatie naar buiten komen over de deelnemers en het definitieve programma.

Categorieen:
Maassluis Algemeen