Archief

'Watertoevoer bij brand Het Balkon moet beter'

De raadsfracties van Maassluis Belang en VVD Maassluis willen, dat het college van B en W zich buigt over de problemen met de toevoer van bluswater in nieuwbouwwijk Het Balkon. Volgens Maassluis Belang schijnt het probleem zich voor te doen bij alle bluswateraansluitingen in deze wijk bij de Nieuwe Waterweg. Evides zou de waterdruk niet kunnen of willen verhogen.

Afgelopen zaterdag bleken de gevolgen hiervan extra duidelijk, toen er brand uitbrak in een meterkast van een woning. Omdat de toevoer van water niet voldoende was, is er een bluswagen worden ingezet die van buiten de stad moest komen. Tot overmaat van ramp stond deze voor de Koepaardbrug, die buiten werking is wegens werkzaamheden.

Vervolgens werd er een blusboot ingezet die water naar het incident moest pompen. Hier duurde het aansluiten van de brandslangen ook langer doordat er eerst verbinding met de wal gemaakt moest door middel van een werplijntje.

Bij de brand ontstond ook het gevaar dat de plastic gasleiding smolt. Waardoor er gewacht moest worden met de bluswerkzaamheden. Het heeft volgens Maassluis Belang kennelijk enige tijd geduurd, voordat Eneco ter plaatse was om het gas af te sluiten.

Om deze problemen in de toekomst te op te lossen, vragen de fracties van de VVD en Maassluis Belang om maatregelen te treffen voor het opvoeren van de waterdruk voor de bluswateraansluitingen. Maassluis Belang vraagt daarnaast wegopbrekingen regionaal bekend te maken. Ten slot vraagt de fractie ook om te onderzoeken of de gebruikte kunststof gasleidingen voldoen aan de gestelde wettelijke eisen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen