Archief

Furieade: meer show, vuurwerk verplaatst

Tijdens de opening van de 33e editie van de Furieade, op vrijdagavond 5 oktober, kunnen bezoekers meer show verwachten. De organisatie heeft tijdens een presentatie aangekondigd dat er een artiest komt die vanaf een containerschip zal optreden. Wie dat wordt, is nog niet bekend. Het schip zal varen vanaf de Koepaardbrug richting de Schansbrug, waarna om 21.15 uur het vuurwerk word ontstoken.



Anders dan in andere jaren, zal het vuurwerk niet in de havenkom worden afgestoken, maar achter de Schansbrug vanuit de Noordgeer. De organisatie laat weten, dat hier genoeg plek is voor iedereen om het vuurwerk te aanschouwen. Reden voor de verplaatsing zijn de strengere regels die milieudienst DCMR stelt. Met de huidige regels zou de ponton met vuurwerk te dicht bij het publiek liggen.



Uiteraard zal net zoals voorgaande jaren eerst traditiegetrouw het stoomschip de Furie om 19.30 uur de haven binnenvaren, waarna de lampionnentocht met 2.500 tot 3.000 kinderen plaatsvindt.



De Furieade-zaterdag start om 10.00 uur. De haven ligt dan vol met schepen die bezocht kunnen worden. Langs de haven is er een braderie en zijn er diverse activiteiten. Om 17.00 uur eindigt het officiƫle programma. De kermis gaat overigens door tot 23.00 uur.



De organisatie heeft tijdens de presentatie van het programma ook de vernieuwde website van de Furieade gepresenteerd. Op deze website is het gehele programma te vinden. Het adres van de website is: http://www.furieade.nl

Categorieen:
Algemeen