Archief

Fietspadcamera's eind deze week in gebruik

De camera's die het gedrag van fietsers op het duinpad bij onder meer Ter Heijde moet registreren, zullen vanaf donderdag in werking treden. In juni werden de camera's in opdracht van onderzoeksbureau TNO nog te vroeg geplaatst door de installateur. Hiervoor was namelijk nog geen vergunning aangevraagd bij de gemeente.

De camera's moeten inzicht geven in de effecten van gedrag op fietspaden. TNO kijkt in het bijzonder naar de interactie tussen verschillende groepen fietsers zoals mensen op de elektrische fiets en racefietsers op recreatieve fietspaden.

De camera's staan niet alleen en gemeente Westland. Ook in Den Haag en Utrecht worden ze gebruikt. Naast het in kaart brengen van verschillen in gedrag en het effect hiervan op de omgeving, zal worden ingezoomd op gedrag dat mogelijk kan leiden tot onveiligheid en ongevallen.

Op basis van de bevindingen zullen uiteindelijk maatregelen voor eventuele gedragsverandering of infrastructurele aanpassingen worden voorgesteld. De camera's zijn in werking van donderdag 16 tot en met 26 augustus.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen