Archief

Tuinders krijgen een ruime voldoende

Tuinders in de voedingstuinbouw en sierteelt scoren volgens Nederlanders een ruime voldoende. Zo scoort de voedingstuinbouw een 7,3 en ook de sierteelt doet het met een 7,2 goed. Dit blijkt uit onderzoek van Magis Marketing en Research in opdacht van NieuweOogst.nu, waarin 420 mensen zijn gevraagd naar hun kijk op de land- en tuinbouw.

Het hoogste cijfer wordt gegeven aan de melkveehouderij: een 7,5. De paardenfokkerij krijgt een 7,0, de schapen- en geitenhouderij een 6,8, de varkenshouderij een 6,6 en de pluimveehouderij een 6,5. De pelsdierhouderij ontvangt de enige onvoldoende: een 4,6.

Verschillen in beoordeling van de sectoren sierteelt en voedingstuinbouw door hoog- en laag opgeleiden zijn er volgens het onderzoek amper. Ook de waardering van mannen en vrouwen loopt weinig uiteen. Wel heeft de inwoner van de stad een minder positief beeld van de sierteelt dan de plattelander.

Kenmerken die de Nederlander bij de agrarische sector vindt passen zijn: doelgericht (96 procent), deskundig (95 procent), professioneel (92 procent) betrouwbaar (91 procent) en eerlijk (90 procent). Een minderheid vindt boeren en tuinders arrogant (12 procent), langzaam (15 procent) en star (29 procent).

Categorieen:
Algemeen