Archief

Dievenduo beroving Wateringen gezocht

De politie Westland is op zoek naar getuigen van een beroving die zaterdagochtend bij een een bank aan de Heulweg in Wateringen plaatsvond. Daarbij keken een man en een vrouw de pincode van een 72-jarige vrouw af en gingen er vlak daarna vandoor met haar pinpas. De dieven namen een groot geldbedrag op van haar rekening.

Na de beroving, die omstreeks 10.00 uur 's ochtends plaatsvond, liepen de verdachten weg in de richting van de Herenstraat. De bejaarde vrouw was hevig ontdaan en deed korte tijd later aangifte.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving gaat het dus niet om één, maar twee daders. De man is getint en was tussen de 30 en 35 jaar oud. Hij was circa 1.90 meter lang, had een normaal postuur en droeg een zwart pak. Verder sprak hij gebrekkig Engels en had hij een kenmerkend spleetje tussen zijn voortanden. De vrouw was tussen de 1.60 en 1.70 meter lang en had zwart krullend jaar tot aan haar schouders. Ook zij had een getinte huidskleur en droeg zwarte kleding.

Wie getuige was of anderszins informatie heeft, wordt verzocht de politie te bellen op 0900-8844. Dat kan ook anoniem op 0800-7000.