Archief

Zeges voor Barsaiyan en Lindsay Poesiat

Mike Barsaiyan en Lindsay Poesiat hebben zaterdag in de Bradelierloop een dubbelslag geslagen. Beide inwoners van 's-Gravenzande wonnen de wedstrijd over 10 kilometer en werden tevens clubkampioen bij de Westlandse atletiekvereniging Olympus '70.

Barsaiyan ondervond vooral concurrentie van Stanislas Talontsi (Sparta Den Haag). Bij de doorkomst halverwege had de 24-jarige 's-Gravenzander een voorsprong 16 seconden. Bij de finish was dat verschil onveranderd. Barsaiyan won in 32.27 en Talontsi kwam in 32.43 over de streep.

Bij de vrouwen werd Lindsay Poesiat halverwege de wedstrijd op 18 seconden gevolgd door Renate Haring van Rotterdam Atletiek. Maar niet veel later dook Haring in het finishgebied op en klaagde zij over steken in de zij. Poesiat won in 36.43 en Marlies Jongerius uit Wateringen werd tweede in 37.42.

De wedstrijd over 5 kilometer werd een prooi voor Jeroen van Aken (Haag Atletiek) in 16.18. Beste streekloper was Lierenaar Olivier Nass. Hij werd derde in 16.26. Bij de vrouwen zegevierde de in Leiden wonende Silke Schmidt. Deze 'Duitse Carla Ophorst' won in 17.43. Snelste streekloopster was Kristel van den Berg. De 13-jarige Maassluise noteerde de tijd van 19.19.