Archief

'Politievirus' treft archief Westlandia

Het digitale archief van voetbalvereniging Westlandia in Naaldwijk is deze week getroffen door wat in de wandelgangen het 'politievirus' wordt genoemd. De computer waarin de gegevens worden bewaard, is ontoegankelijk geworden voor de archivarissen, zo meldt vrijwilliger Aad van Holstein. Aan de verwijdering van het virus wordt nu gewerkt.

Op het scherm verscheen een mededeling, die van de politie afkomstig lijkt te zijn. Daarin staat onder meer dat de pc voor onoirbare zaken is gebruikt, zoals kinderporno en daarom is geblokkeerd. Na het betalen van een bedrag van 100 euro boete zou de politie de blokkade weer opheffen.

Van Holstein waarschuwt ervoor om in te gaan op de serieus ogende opdracht om met behulp van de op het scherm weergegeven cijfericoontjes je code in te tikken. "Wie dat doet, is gegarandeerd meteen een stuk armer", zo waarschuwt hij.

Ook het bedrijf Westland Infra in Poeldijk heeft met een computervirus te kampen gehad. Westland Infra meldde donderdagmiddag, dat haar computers veilig zijn. "Virus is gedetecteerd en verwijderd", zo luidde de toelichting.