Archief

Hoop voor Monsterse skaters

De jeugd in Monster krijgt na jaren van gesteggel misschien toch nog haar eigen skatebaan. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft een initiatiefvoorstel ingediend om de baan toch te realiseren aan de Haagweg naast een sportschool en tegenover een benzinepomp.

De locatie kwam in een onderzoek naar voren als de meest geschikte locatie. Bewoners van de Jan van Polanenstraat, tegenover de plek, maakten echter bezwaar. Er werd daarna nog gezocht naar andere locaties, maar het onderwerp belandde in de ijskast.

De fracties van CDA Westland, GBW Westland, Progressief Westland en CU/SGP vinden echter dat de baan is toegezegd en betwijfelen of de bewoners daadwerkelijk overlast ondervinden. De woningen en de skatebaan worden van elkaar gescheiden door de drukke Haagweg en liggen op redelijke afstand (100 meter) van elkaar. Bovendien is de eigenaar van de naastgelegen sportschool bereid om 's avonds een oogje in het zeil te houden.

Hoe de baan gefinancierd moet worden, is nog onduidelijk. Er was al een skatebaan gekocht voor Monster, maar die is door het uitblijven van een beslissing over Monster inmiddels geplaatst in het 's-Gravenzandse Zandeveltpark. De genoemde fracties vinden dat het budget nooit is ingetrokken en dus nog steeds gebruikt kan worden. Probleem is wel dat met dat geld de in 's-Gravenzande geplaatste skatebaan is betaald.