Archief

Aanpassing busstation Verdilaan Naaldwijk

Het busstation aan de Verdilaan in Naaldwijk wordt eind dit jaar aangepast. De haltes worden verhoogd ten opzichte van het wegdek en zodanig verlengd en verbreed dat in- en uitstappen wordt vergemakkelijkt.

Dit blijkt uit een raadsvoorstel dat dinsdag 21 augustus in de Westlandse raadscommissie ruimte aan de orde komt. De afgelopen jaren zijn de meeste bushaltes in de gemeente al aangepast om te voldoen aan de wettelijke eisen over de toegankelijkheid van het openbaar vervoer. De Verdilaan is nu aan de beurt.

Tegelijkertijd wordt de fietsenstalling bij het busstation verbeterd. Volgens het college staat die nu vaak overvol en de verwachting is dat dit nog zal toenemen. De aanpassing van busstation en fietsenstalling kost 160.000 euro en wordt voor het grootste deel gesubsidieerd door stadsgewest Haaglanden.

De karakteristieke blauwe overkapping van het busstation wordt niet opgeknapt. De kosten zijn dermate hoog gebleken, dat er geen financiƫle dekking voor is. De werkzaamheden moeten in het najaar beginnen en begin 2013 zijn afgerond.