Archief

Preuvenement Maassluis zoekt nog locatie

Het is de bedoeling dat Maassluis dit jaar haar eerste Preuvenement krijgt, een culinair festijn naar Maastrichts voorbeeld, maar er is nog geen locatie voor gevonden. Bij de gemeente zijn door de initiatiefnemers twee locaties voorgesteld, de Schuurkerk en discotheek Showtime, maar beide zijn door de gemeente afgewezen.

Desgevraagd geeft een woordvoerder van de gemeente als reden hiervoor op: "Het college heeft namelijk uitgesproken om zolang het nog niet duidelijk is wat de toekomstige bestemming wordt van het Schuurkerkje, deze niet tussentijds te verhuren. Daarnaast worden de beide genoemde panden in Maassluis nu niet geëxploiteerd en zijn er geen geldige horecavergunningen."

Het Preuvenement is vorige week aangekondigd in de jongste editie van het lifestylemagazine 'Maassluis Leeft'. Organisator José Fernandez is teleurgesteld, maar gaat door met het zoeken naar een andere locatie in het centrum van de stad. Het Preuvenement moet in het weekend van de Furieade worden gehouden op een zondag. Lukt dat niet meer voor de Furieade, dan "wordt het daarna in Maasland gehouden", aldus Fernandez.