Archief

'Geen ontheffing voor verhogen snelheidslimiet A20'

Volgens de Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland heeft verkeersminister Schultz Van Haegen niet de benodigde ontheffing van de Flora- en faunawet aangevraagd, waardoor het niet mogelijk is om per 1 september de snelheid op de A20 tussen Maassluis en Vlaardingen 's nachts te verhogen van 120 naar 130 kilometer per uur.

De snelweg A20 loopt direct langs de belangrijke weidevogelgebieden Aalkeetpolders en de verstoring van de weidevogels neemt volgens de federatie toe, als er harder gereden wordt. Daarom zou een ontheffing van de Flora- en faunawet noodzakelijk zijn.

De gemeente Maassluis heeft het ministerie al laten weten tegen een verhoging van de snelheidslimiet te zijn. Het college van B en W pleit juist voor een verlaging van de limiet naar 100 kilometer per uur, omdat de A20 volgens het college een bron van geluidshinder vormt voor bestaande woningen en de nog te realiseren woningen in de Dijkpolder.

Daarnaast zouden de invoegstroken te kort zijn waardoor de veiligheid volgens het college in het geding raakt, met name bij de invoegstrook naar de A20. Daar is volgens het college in het verleden al gebleken dat de intensiteit van het verkeer in combinatie met beperkte lengte van de invoegstrook richting Rotterdam vaak leidt tot gevaarlijke situaties.

Categorieen:
Maassluis Algemeen