Archief

Fietsverbinding tussen Wollebrand en Rijswijk

Fietsliefhebbers kunnen vanaf medio 2013 gebruik maken van een nieuwe verbinding tussen de Wollebrand in Honselersdijk en Rijswijk langs het water van de Zweth. In onze regio wordt binnenkort begonnen met deelprojecten op Westlands en Midden-Delflands grondgebied.

De werkzaamheden vinden plaats in de Zwethzone, in een plangebied van ruim 78 hectare. Daarin zullen naast negen kilometer fietspad, zes kilometer wandelpad en een ruiterpad, ook natuur en waterbergingen worden aangelegd.

Voor de fietspaden worden diverse bruggen en volgend jaar een tunnel onder de veilingroute aangelegd. Ook wordt er bekeken of er over de Zweth een pontje naar de Lange Wateringkade kan gaan varen.

Langs de route komen onder meer trapveldjes, picknickplaatsen, plukweiden en een aantal recreatieve steunpunten. Het gedeelde Zwethstrook-west, tegen de Wollebrand aan, wordt in 2013 ingericht voor dagrecreatie en sportieve recreatie.

Aan de kant van de Zwethzone, bij café de Bonte Haas, wordt de te vervangen brug aangepast zodat er ook plaats voor voetgangers is. Langs de Noordhoornseweg in Den Hoorn komen naast de in 2011 aangelegde uitzichtheuvel twee nieuwe uitkijkpunten.