Archief

'Snelheidslimiet A20 niet verhogen, maar juist verlagen'

De gemeente Maassluis ziet niks in het plan van verkeersminister Schultz Van Haegen om de snelheidslimiet op rijksweg A20 tussen Vlaardingen en de afslag Maassluis West te verhogen van 120 naar 130 kilometer per uur in de avonden en nachten. Het college van B en W pleit juist voor een verlaging van de limiet naar 100 kilometer per uur, zo blijkt uit een zienswijze die bij het ministerie is ingediend.

Maassluis pleit al langer voor het verlagen van de snelheidslimiet, omdat de A20 een bron van geluidshinder vormt. Hierbij gaat het niet alleen voor de bestaande woningen, maar ook voor de nog te ontwikkelen Dijkpolder langs de A20. Er zijn in de afgelopen jaren door Rijkswaterstaat al maatregelen genomen, maar volgens de gemeente is dit niet genoeg om de hinder terug te dringen.

Naast geluidsoverlast zou de veiligheid ook in het geding raken, met name bij de invoegstrook naar de A20. Daar is volgens het college in het verleden al gebleken dat de intensiteit van het verkeer in combinatie met beperkte lengte van de invoegstrook richting Rotterdam vaak leidt tot gevaarlijke situaties.

Categorieen:
Maassluis Algemeen