Archief

Maassluis uit zorg bij provincie over petrochemie

Het Maassluise college van B en W gaat op verzoek van meerdere raadsfracties een brandbrief sturen naar de provincie Zuid-Holland, Milieudienst DCMR, gemeente Rotterdam en Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Die brief zal gaan over de zorgen van de gemeenteraad over naburige petrochemische bedrijven, waaronder het omstreden Odfjell.



Verder zal het college in de brief aandringen op een breed onderzoek naar petrochemische bedrijven en het toezicht hier op. Ook deed burgemeester Karssen de toezegging om na het zomerreces te kijken of er een klankbordgroep kan worden opgezet. Hiermee komt het college de fractie van D66 tegemoet, die al in mei vroeg om instelling van een klankbordgroep die de belangen van inwoners vertegenwoordigt als het op de chemische industrie aankomt.



Deze toezeggingen deed burgemeester Karssen in een maandagavond gehouden spoeddebat, waarvoor de gemeenteraad - voor het eerst in dertig jaar - het zomerreces onderbrak. Het debat was aangevraagd door het CDA, met ondersteuning door ChristenUnie en D66. De enige fractie die niet bij het spoeddebat aanwezig was, was de SP.

Categorieen:
Maassluis Algemeen