Archief

Verwarde Honselersdijker krijgt half jaar cel

De verwarde Honselersdijker die eind januari drie agenten bedreigde met een mes, is door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot acht maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk, onder aftrek van voorarrest. Een van de agenten voelde zich destijds dermate bedreigd, dat hij een waarschuwingsschot loste.

De rechtbank houdt er rekening mee dat de actie van de zwakbegaafde man een roep om hulp was, maar oordeelt dat de bedreiging voor de agenten erg beangstigend is geweest. Twee van de agenten krijgen een schadevergoeding van vierhonderd euro.

De derde agent, de wijkagent, kende de man en was als eerste ter plekke in de woning aan de Noorduynstraat waar de man zich bevond. De emoties liepen dusdanig hoog op, dat de Honselersdijker zei: "Moet ik dan jou neersteken om hulp te krijgen? Maar dat kan ik niet." Vervolgens gooide hij twee keukenmessen van dertig centimeter voor de voeten van de wijkagent. Daarna zwaaide hij bedreigend met een mes naar twee ter plaatse gekomen agenten.

De man heeft ook een werkstraf van 180 uren opgelegd gekregen, omdat het incident zich voordeed in zijn proeftijd van een in 2008 opgelegde straf. Tevens moet hij zich onder toezicht van de reclassering stellen en zich laten behandelen voor zijn gedrags- en alcoholprobleem.

Categorieen:
Algemeen