Archief

Lunchroom Bijzonder naar Hoofdstraat

De verstandelijk gehandicapte medewerkers van de Lierse lunchroom Bijzonder kunnen binnenkort aan de slag in het leegstaande gebouw aan de Hoofdstraat waarin ooit het postkantoor was gevestigd. De eigenaar van dat pand, de gemeente Westland, verhuurt het gebouw voor de komende anderhalf jaar aan de lunchroom.

Tineke van den Berg, directeur van Stichting Bijzonder, is blij met de nieuwe locatie. "Ik werk nu vijf jaar bij Bijzonder en heb allerlei verbeteringen kunnen doorvoeren. Een van onze doelen was jaarrond open te zijn. Dat kan nu voortaan."

De lunchroom kan gezien worden als een dagbesteding voor de medewerkers. Zij zijn verantwoordelijk voor de bediening, doen hand- en spandiensten in de keuken en verrichten schoonmaakwerkzaamheden. Verder zijn er ook vrijwilligers werkzaam die de boel begeleiden.

Op 30 oktober vindt de feestelijke opening plaats. Dan verzorgt het Lierse zeemanskoor Onder Zeil een optreden. Ook maakt dan een groot artiest z'n opwachting. "Maar wie dat is, is nog even een verrassing", aldus Van den Berg.

Categorieen:
Westland Algemeen