Archief

Frustratie bij vertrokken VELO-spelers

Torben Halverhout, Daan van Rossum en Ramon Ripson maken komend seizoen allemaal de overstap van eersteklasser VELO naar hoofdklasser Westlandia. De transfers hadden behoorlijk wat voeten in de aarde. VELO is boos over het handelen van Westlandia, terwijl de Naaldwijkers hun handen in onschuld wassen. De spelers om wie het allemaal draait, hebben zelf echter frustratie over hele andere zaken.

Gezonde rivaliteit tussen VELO en Westlandia is er altijd geweest, maar na de afgelopen weken is er vanuit het VELO-kamp weinig respect meer over voor de Naaldwijkse voetbalclub. "Het doet enorm veel pijn," legt voorzitter Piet Vijverberg van VELO geëmotioneerd uit. "Als je allemaal deel uitmaakt van de Federatie Voetbalverenigingen Westland, dan pik je geen spelers van elkaar."

Vijverberg vindt het vooral erg, dat Westlandia nooit heeft laten weten contact te hebben gezocht met spelers van VELO. Maar volgens Westlandia-voorzitter Stefan Kester heeft zijn club niemand gepikt. "Wij hebben alleen Torben destijds benaderd. Een paar dagen later klopten ook Van Rossum en Ripson bij ons aan. Zij hebben zich dus zelf bij ons gemeld en er waren zelfs nog twee spelers van VELO die interesse hadden om bij ons te komen spelen," reageert Kester.

Volgens Kester was het niet nodig om VELO op de hoogte te stellen van de gesprekken. Kester: "Die gasten zijn volwassen genoeg om daar zelf keuzes in te maken. Daarnaast hebben twee jongens ons zelf benaderd. Ik snap dan niet dat het respect van VELO voor ons is gedaald. En als we het over gebrek aan respect hebben, dan wil ik nog wel even terug naar de uitspraak van Cees Tempelaar die hij laatst in de media deed over dat hij ons wel even een loer zou draaien. Dat noem ik nou het toonbeeld van disrespect," aldus Kester.

De spelers om wie het allemaal draait, kiezen zelf liever geen partij. Zij kunnen zich in beide standpunten wel vinden. Wat de talentvolle voetballers wel heeft geraakt, is het vertrek bij VELO. Torben Halverhout zegt:"Ik heb geen enkel afscheid gekregen. Ik mocht van trainer Cees Tempelaar zelfs geen bekerwedstrijden meer spelen toen mijn vertrek bekend werd. Nu snap ik wel dat ze teleurgesteld zijn, want er valt een groot gat, maar ik had dit wel op een mooiere manier willen afsluiten."

Ook Van Rossum was teleurgesteld, dat hij van Tempelaar niet mee mocht doen met de finale van de Flynth Westland Cup tegen Excelsior Maassluis, maar ook hij kan zich vinden in de teleurstelling van VELO. Van Rossum: "We hadden in februari beloofd dat we zouden blijven. Er was toen echter nog geen interesse van andere clubs voor ons. Uiteindelijk is er een paar maanden later contact geweest tussen mij en Westlandia en wilde ik zelf niet, dat VELO hier iets vanaf wist."

Ripson noemt de afhandeling van VELO kinderachtig. "Ik heb me heel het jaar gegeven voor die club. Uiteindelijk kreeg ik bij de bekendmaking van mijn vertrek naar Westlandia te horen, dat ik de bekerfinale niet mocht spelen en daar was ik heel teleurgesteld over."

Op 26 augustus ontmoeten VELO en Westlandia elkaar voor een wedstrijd in de strijd om de KNVB-beker. Die wedstrijd gaat om 14.00 uur van start op het terrein van VELO.