Archief

Vergunning voor arbeidsmigranten op Vlugtenburg

Als het aan het Westlandse college van B en W ligt, krijgt vakantiepark Vlugtenburg in 's-Gravenzande binnenkort een vergunning om daar arbeidsmigranten te huisvesten. Het gaat om een tijdelijke afwijking van het geldende bestemmingsplan en wijkt ook af van een raadsbesluit uit maart 2008.

Volgens het ter inzage gelegde concept gaat de vergunning gelden voor een periode van drie jaar, omdat de betreffende delen van het park daarna vernieuwd worden. Tot die tijd is het mogelijk om in ongeveer zestig huisjes per woning twee à drie migranten onder te brengen. Een voorwaarde van de gemeente is, dat er op het park een duidelijke scheiding wordt aangebracht tussen plekken voor migranten en recreanten.

Hoewel het nu formeel niet is toegestaan huisjes te verhuren aan migranten, verblijven er al sinds 2010 een aantal op het park. Zo'n 35 vaste huurders van het vakantiepark laten zich bijstaan door een advocaat. Deze heeft namens die huurders herhaaldelijk aangedrongen op handhaving van het bestemmingsplan, dus het stoppen met migrantenhuisvesting.