Archief

Van der Meer tiende bij debuut

Ruiter Patrick van der Meer uit Naaldwijk heeft donderdagmiddag zijn debuut gemaakt op de Olympische Spelen in Londen. In de eerste ronde van de Grand Prix dressuur eindigde de Westlander tussen 25 ruiters op de tiende plaats, met een score van 70,912 procent. Na afloop van zijn optreden verscheen er als uitslag 71,003 op het scorebord, maar dat werd later gecorrigeerd.

Op de vraag of hij zenuwachtig was, antwoordde Van der Meer in het Middagmagazine op WOS Radio: "Ja, tuurlijk. Gezonde spanning is er altijd. Maar ik heb in de afgelopen weken ook behoorlijk wat concours gereden, waardoor ik mentaal veel heb geleerd."

Voor wat betreft de uitvoering vond hij van zichzelf, dat hij in de wissels om de pas dure fouten had gemaakt. "Dat onderdeel telt dubbel en ik denk dat me dat een hoogste persoonlijke score ooit in de Grand Prix heeft gekost. Maar mijn paard is nog jong en mist daardoor de ervaring. We gaan rustig de komende vier jaar doorwerken richting Rio, want dat was altijd mijn doel", aldus de Naalwijker.

Van der Meer, die pas heel kort voor de Spelen hoorde dat hij naar Londen mee mocht, nam als individuele ruiter deel aan de dressuur. Na Anky van Grunsven, die ook op donderdag in actie kwam, moeten Edward Gal en Adelinde Cornelissen op vrijdag voor het nationale team uitkomen. Gal start om 12.54 uur (Nederlandse tijd) en Cornelissen om 16.11 uur (Nederlandse tijd).