Archief

Zwemverbod Zandmotor gedeeltelijk opgeheven

Het zwemverbod bij de Zandmotor is op een aantal plaatsen opgeheven. Vanaf nu mag er gezwommen worden in het duinmeer en de lagune van de Zandmotor. Voor de geul ter hoogte van strandtent 'Klein Ockenburgh' geldt een waarschuwing voor mogelijk gevaarlijke stromingen.

Nu de Westlandse en Haagse reddingsbrigades klaar zijn met de voorbereidingen op mogelijke noodsituaties, heeft de provincie opnieuw naar het zwemverbod op en rond de Zandmotor gekeken. Bij het bepalen of er een zwemverbod wordt ingesteld of niet, wordt gekeken naar zowel de waterkwaliteit als de veiligheid. De provincie baseert zich hierbij op informatie van Rijkswaterstaat als op adviezen van de reddingsbrigades.

Het zwemverbod aan zeezijde van 400 meter ten zuiden van strandopgang Schelpenpad tot aan 400 meter ten noorden van de strandslag Watertoren blijft gehandhaafd. Strandbezoekers worden door middel van borden bij de strandopgangen en op het strand zelf geïnformeerd over het zwemverbod.

De situatie op en rondom de Zandmotor kan weer veranderen, bijvoorbeeld door storm. De provincie beoordeelt daarom regelmatig de situatie en bekijkt of het instellen danwel het opheffen van een zwemverbod op sommige plaatsen nodig is of niet. Handhavers van de gemeenten, politie, reddingsbrigades en de provincie zien toe op de naleving van het zwemverbod.

Categorieen:
Westland Algemeen