Archief

Maassluise raad terug van reces voor Odfjell

De gemeenteraad van Maassluis komt terug van zomerreces voor een extra vergadering over de situatie rond tankopslagbedrijf Odfjell. Het verzoek hiertoe is ingediend door de fractie CDA Maassluis, gesteund door D66 en de ChristenUnie. De vergadering is maandagavond om 20.00 uur.

Vrijdag maakte Odfjell bekend, na zware druk van onder meer de Milieudienst Rijnmond en de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond, de terminal tijdelijk stil te leggen. Alle brandblusvoorzieningen moeten worden getest, voordat de bedrijfsactiviteiten weer opgestart mogen worden.

Het CDA geeft, aan dat het college van B en W de raad de afgelopen tijd op de hoogte heeft gehouden over de genomen stappen en ontwikkelingen, maar de fractie wil van zowel het college als de gemeenteraad duidelijkheid over de huidige standpunten ten aanzien van onder andere Odfjell, de Milieudienst Rijnmond en Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland.

Bij Odfjell is directeur Geert Eijsink ontheven van zijn functie en opgevolgd door Alex de Bonth als tijdelijk directeur. De Bonth was al gedurende een aantal maanden als extern adviseur aan Odfjell verbonden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen